Perjalanan jauh tak ku rasa...kerna hatiku melonjak sama ..ingin berjumpa sanak saudara...yang selalu bermain di mata...mmmm dengaq lagu ni tak sabar rasanya nak kelik ke kampung....kalo dulu masa bujang2 lagi 3 hari nak balik kampung beg baju, kuih semua dah siap.Tapi sekarang,persiapan 2 lain la skit....segala segi kena prepare...terutamanya.................
  • bekalan dan barang2 semasa berada di kampung.....kan apa, nanti x pasai2 ada yang menangis x dapat nak melaram baju yang dah dibeli dan ditempah berpasang2.
  • Jangan lupa....diut raya kat mak, ayah, mertua ,adik dan anak sedara...perlukan di sediakan awal2....x la nanti ada yang terguna pakai......dah terover bajet...
  • Pastikan body kereta dalam dan luar okey.......supaya perjalanan kita nanti selamat.Jangan lupa...cuci kereta sama...biaq sampai kilat.....almaklumlah...nanti nak pi beraya ramai2 ada yang nak menumpang...x ke malu jer  kalo kotor.
  • Kunci pintu dan tingkap umah....ini penting...kan apa,time ni la...ada tetamu yang x di undang akan masuk bertandang...kekadang kita ni lupa....fanatik sangat nak balik. Pesan sama ngan jiran sebelah...tolong tengok2 kan....kan hidup berjiran....itu lah guna nyer.
  • Beringatlah......berhati2 di jalan raya...pandu cermat dan banyakkan bersabar.... (terutamanya buat suami teman ler...abg yang pandu sorang nanti).....jalan mmg sesak giler la.....tapi kalo masing2 beringat sesama sendiri.... insyallah.....selamat semuanya.